VMCA krijgt toch weer subsidie voor Maatjesproject

De Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA) krijgt toch weer subsidie voor het Maatjesproject voor jonge mantelzorgers. Dat meldt directeur Jolien Hoek. De subsidie werd begin dit jaar vanwege bezuinigingen stopgezet.

Een Maatje is een vrijwilliger die een steuntje in de rug geeft aan jonge mantelzorgers. Hoek: ”Dat zijn jongeren eigenlijk die opgroeien in een gezin waar ziekte is. Waar bijvoorbeeld ouders chronisch ziek zijn of een broertje of zusje met een handicap.” Het Maatje en de hulpvrager gaan bijvoorbeeld samen iets doen zodat de jonge mantelzorger weer even kind kan zijn. Het gaat om kinderen tussen de 6 en 14 jaar oud.

De directeur is blij met de subsidie: ”Ik ben echt heel blij met de uitkomst. Te meer omdat dit ook niet incidenteel is, maar dat wij hier de komende jaren mee aan de slag kunnen.”

De subsidie bedraagt zo’n 5000 euro per maand. Met dat geld kunnen zo’n 30 koppels gemaakt worden.

Geschreven door