VVD maakt zich zorgen over veiligheid tijdens anti-racisme-demonstratie

De VVD Almere maakt zich zorgen dat er tijdens de demonstratie tegen racisme komende zondag, geen aandacht is voor de 1,5 meter afstand. De politieke partij heeft daarom schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld.

“De vragen zijn eigenlijk een soort impliciete oproep aan de burgemeester: zorg alsjeblieft dat het gewoon netjes en ordelijk verloopt”, vertelt fractievoorzitter Ulysse Ellian. De VVD wil onder meer weten of er gehandhaafd gaat worden als mensen te dicht bij elkaar komen. “Je kan niet aan de ene kant zeggen: we willen dit virus uitbannen en we zijn trots op ons zorgpersoneel. En aan de andere kant risico’s nemen en een hele belangrijke regel naast je neerleggen”, aldus Ellian.

Het is de bedoeling dat de demonstranten zich zondag op meerdere plekken verzamelen, en dan richting het Stadhuis lopen. Daar maakt Ellian zich zorgen om. “Ons Stadhuisplein in Almere is niet zo groot, daar kunnen niet zoveel mensen terecht, dus ik hoop wel dat de burgemeester daar streng op zal toezien.” Hij hoopt dat het college met de organisatie van de demonstratie duidelijke afspraken maakt. Bijvoorbeeld over een maximum aantal deelnemers, of dat de demonstratie beëindigd wordt als de 1,5 meter afstand niet nageleefd wordt.

Geschreven door