Weerwind: 1,5 meter afstand van groot belang tijdens demonstratie

Het is van groot belang dat de RIVM-richtlijn om 1,5 meter afstand te houden wordt nageleefd bij de anti-racisme-demonstratie die zondag in Almere plaatsvindt. Dat zegt burgemeester Franc Weerwind.

Hij beantwoordde donderdagavond op de Politieke Markt vragen van de VVD. Die partij vreest dat er tijdens de demonstratie mogelijk geen aandacht is voor de afstandsnorm en zegt “geen Amsterdamse toestanden te willen.”

Volgens Weerwind staat het ‘buiten kijf’ dat 1,5 meter noodzakelijk is. Hij wijst erop dat de organisatie én de deelnemers aan de bijeenkomst de verplichting hebben om daaraan te voldoen. “De 1,5 meter is noodzakelijk en moet worden uitgevoerd.”

Over het virus zegt hij: “Het is nog niet voorbij. Er sterven iedere dag nog steeds mensen aan. En er worden nog steeds mensen in het ziekenhuis opgenomen. Dus we moeten onze ogen er niet voor sluiten. We willen geen tweede golf, zoals die in sommige landen nu plaatsvindt.”

Geschreven door