14 tot en met 19 september 2020 #AlmereSchoon Week

Het duurt nog even, maar eind van deze zomer is in Almere een actie tegen zwerfafval. Op zaterdag 19 september 2020 is het World Clean Up Day. Daarom organiseren Stad & Natuur en de gemeente Almere van maandag 14 tot en met zaterdag 19 september de #Almereschoon Week.

Zwerfafvalacties en educatie

Samen met inwoners en ondernemers zet de gemeente tijdens de #AlmereSchoon Week allerlei acties op touw. Zoals de Plogmarathon in Almere Centrum, dat is tijdens het joggen zwerfafval opruimen (PLOG: Picking up litter while jogging). De scholen gaan in die week ook extra aandacht besteden aan zwerfafval met workshops en prikacties.

Meld uw actie aan

Wie zelf een leuk idee heeft voor een actie kan die aanmelden via schoonsupporters@almere.nl. Gemeente Almere kan de actie ondersteunen met materialen zoals vuilniszakken, handschoenen en afvalgrijpers. En voor de beste actie heeft de gemeente een leuke verrassing in petto.

Geschreven door