Bestuur van Almere Pioneers denkt aan opstappen

Het bestuur van basketbalvereniging Almere Pioneers wil opstappen. Volgens voorzitter Rinus Balvert is er een onoverkomelijk meningsverschil met een groep ontevreden leden. In de nieuwsbrief op de website van de club die is ondertekend door Balvert en mede bestuurslid Friedjof van der Linden wordt niet aangegeven om welke problemen het gaat.

De ontevredenheid van de groep leden waarmee het bestuur afgelopen weekend werd geconfronteerd is voor het bestuur als een ‘’donderslag bij heldere hemel’’ gekomen. In de afgelopen dagen zijn er volgens Balvert gesprekken gevoerd, maar het is niet gelukt om de impasse te doorbreken. Het bestuur heeft in ruil voor vrijwaring van aansprakelijkheid daarop aangeboden per direct af te treden en de leiding van de club over te dragen aan deze groep leden. De leden wilden hier niet op ingaan.

Het is nog niet duidelijk of deze bestuurscrisis te maken heeft met de ambities van het zittende bestuur om profbasketbal in Almere nieuw leven in te blazen. De Dutch Basketball League heeft de Almeerders de kans geboden te onderzoeken of toetreding tot het hoogste basketbalniveau in Nederland voor de club haalbaar is. De deadline voor een dichtgetimmerd plan is op 1 september. Volgens de DBL hebben de Almeerders minimaal 150.000 euro nodig om dit te realiseren.

Het bestuur zal op zaterdag 15 augustus tijdens een speciale algemene ledenvergadering haar functies ter beschikking stellen. De leden krijgen dan de mogelijkheid een nieuw bestuur te kiezen.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door