FC Almere voorzitter Remco Fens: Van betonnen vloer naar groene weiden…

Deze keer interviewde we geen voetballer maar een voorzitter die bij diverse clubs zijn sporen ruimschoots verdiend heeft. Zijn naam Remco Fens de preases van FC Almere.

Zijn voetbalcarrière is erg laat begonnen. De eerste sportieve activiteiten heeft hij namelijk als handballer meegemaakt! Op zijn elfde jaar heeft hij de overstap gemaakt van de betonnen vloer op de accomodatie van CTO70 naar de groene weiden van CTO70.

Fens: “Ik heb met veel plezier een aantal jaren hier gevoetbald. Rond mijn 17e  heb ik de overstap gemaakt naar SC Orient een voetbalclub uit Amsterdam Noord. Bij SC Orient heb ik maar een seizoen gespeeld waarna ik vervolgens de overstap maakte naar Rivalen ook Amsterdam en uit eindelijk te stoppen bij SC Eendracht”. Doordat hij in de horeca werkzaam was is hij gestopt met voetballen. De horeca nam veel tijd in beslag dus moest hij een keus maken.

Fens gaat verder: Ondertussen was mijn oudste zoon alweer 6 jaar geworden en wilde hij graag gaan voetballen. Nabij mijn huis was de oude vertrouwde club CTO70 in Duivendrecht. Nadat ik hem had ingeschreven werd ik natuurlijk leider zoals dat vaak gebeurd .  Uiteindelijk werd ik ook nog de zaterdag coördinator en deed ik alle jeugd van de zaterdag afdeling. CTO70 is een kleine club met fijne mensen waar ik me snel thuis voelde”. 

G -Voetbal

Na een aantal jaren in het jeugdbestuur te hebben gezeten maakte Remco Fens de overstap  naar het Voetbalbestuur. Hier vertegenwoordigde hij ook de  G voetballers  en later ook diverse  algemene zaken.  Later verhuisde Remco naar Almere en werd hij en zijn vrouw Jacqeuline blij verrast met de komst van nog een kind.  “Toen later mijn jongste zoon vroeg of hij op voetbal mocht was ik nog wel bestuurslid van CTO70. Uiteindelijk werd zijn lidmaatschap opgezegd en ben met mijn zoon naar FC Almere gegaan. Uiteraard vind ik dat een kind op jonge leeftijd met zijn vriendjes moet voetballen en niet direct naar prestatievoetbal moet gaan. Een plaatselijke club maakt dit toegankelijk. Na 1 jaar heeft een lid mij voorgedragen als voorzitter van FC Almere. Zoals velen weten ben ik dat nog steeds. Mijn termijn loopt tot 30 juni 2021. Of ik doorga? Wie zal het zeggen… Dit zal binnenkort worden onthuld “. 

Corona

Fens gaat verder:  “Als voorzitter kom je erachter dat de maatschappij aan het veranderen is! Van leden die lid worden van een vereniging naar een consumptiemaatschappij. Gelukkig zien wij bij FC Almere dat er veel leden zijn die vrijwilligerswerk willen doen. Al komen we nog steeds vrijwilligers te kort en neemt de druk op de vrijwilligers, buiten de trainers, steeds meer toe. Hierbij valt te denken aan lijnentrekken, financieele commissie etc. Ik heb in mijn voorzitterschap een zwaar termijn er bijna opzitten door CORONA. Elke dag ben je met de vereniging bezig om te kijken naar de maatregelen en consequenties. Ook zit je geregeld om tafel om activiteiten te bedenken om de jeugd aan de gang te houden.  

De zaterdagen mis ik met alle gezellige mensen om je heen die staan te genieten van het voetbal en het samen zijn. De grappen die toeschouwers of spelers met je uithalen of de bezoekende verenigingen die dachten dat ze punten konden halen. Laten we hopen dat we nog een deel van deze competitie af kunnen maken want iedere voetballiefhebber snakt daarna.

foto: Voorzitter Fens (rechts)met de huidige trainer van FC Almere Charles Loots.

Geschreven door