Brandweer Flevoland Nachtelijke branden: auto gaat in vlammen op en vlam in de pan

De brandweer in Flevoland is afgelopen nacht druk geweest met enkele branden en moest in actie komen voor een pan die op het vuur was blijven staan – Almere -.

Rond 02:30 uur kreeg de brandweer op Urk melding van een auto die in lichterlaaie stond langs de Lange Dam. Het voertuig is daarbij compleet uitgebrand en ook een andere auto raakte beschadigd. De voorkant van die auto smolt door de enorme hitte. De oorzaak van deze brand wordt nog onderzocht. Mogelijk is er sprake van brandstichting.

​Later in de nacht werd ook de brandweer in Almere gealarmeerd voor een brand. Wat er bij die melding aan de Bandastraat in Almere Buiten precies geblust is, is nog onduidelijk.

Vlam in de pan, gezin met kinderen veilig
Rond 01:50 uur schrok een gezin met kinderen in Nagele wakker door een vreemde lucht in huis. Die werd veroorzaakt door een pan met eten die op het vuur was blijven staan. Daardoor was de vlam in de pan geslagen. Het gezin vluchtte naar buiten.

Brandweerlieden wisten het brandje in de woning aan de Gerstehof snel onder controle te krijgen. Daardoor bleef de schade in de keuken beperkt.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door