Challenge Almere-Amsterdam 2020 gaat niet door: ‘Onzekerheid staat waarborgen kwaliteit in de weg’

De aankomende editie van CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM, die gepland stond in het tweede weekend van september, kan dit jaar geen doorgang vinden. Wegens alle coronamaatregelen en de onzekerheden die daarmee gepaard gaan, ziet de organisatie geen andere mogelijkheid dan de stekker uit de 2020-editie te trekken. ,,Dit besluit nemen we met pijn in ons hart, maar volgend jaar komen we terug met een misschien nog wel mooiere editie dan ooit tevoren.”  

Eerder werd al het ITU Multisport World Championships – het Wereldkampioenschap over zes verschillende afstanden dat door dezelfde organisatie zou worden georganiseerd – doorgeschoven naar 2021, maar toen hield de organisatie achter  CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM hoop dat de ‘reguliere’ editie van het evenement, eventueel in aangepaste vorm, nog wel plaats zou kunnen vinden. Tot vandaag. ,,Met alle coronamaatregelen die er op dit moment nog gelden, is het onmogelijk om in september de kwaliteit van ons evenement te garanderen. Er is helaas nog steeds teveel onduidelijk over hoe er de komende periode zal worden omgegaan met grotere evenementen.

Ter verduidelijking, Challenge Almere-Amsterdam heeft circa 4000 deelnemers, 700 vrijwilligers en trekt jaarlijks gemiddeld 30.000 man publiek op een evenemententerrein midden in het centrum van een grote stad.”   Volgens  CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM is langer uitstel geen optie, omdat daarmee de voorbereidingstijd voor het evenement dermate zou worden ingekort, waardoor de kwaliteit van het evenement niet meer zou zijn te waarborgen. ,,Deze beslissing valt ons zwaar, maar we begrijpen dat het voor atleten een minstens zo grote teleurstelling is. Zij krijgen vandaag allemaal persoonlijk bericht met dit nieuws en daarin vinden ze ook de mogelijkheden voor een refund of een inschrijving doorschuiven naar volgend jaar.”   Team  CHALLENGE

ALMERE-AMSTERDAM

Geschreven door