‘Donkere keerzijde’ van coronaboete

Almeerders die een coronaboete hebben gekregen, zouden daarvan geen nadeel mogen ondervinden als zij bij de gemeente solliciteren.

Dat standpunt huldigt gemeenteraadslid Hassan Buyatui (Nida). Hij vraagt de burgemeester hoe de gemeente omgaat met de gevolgen van een coronaboete. Bij het niet naleven van de anderhalve meter afstand, kan een boete worden uitgeschreven.

De overtreder kan dan echter geen Verklaring Omtrent Gedrag krijgen, die bij sommige sollicitaties nodig is. Voor een baan bij de gemeente kan dat een belemmering zijn. Buyatui noemt dat een  “donkere keerzijde” voor de toekomst van met name jongeren.

Hij wil weten hoe de gemeente daarmee omgaat. Hij vraagt ook of het college overtreders wil ondersteunen die tegen de boete in beroep gaan, als zij geen recht hebben op juridische hulp.

Geschreven door