Erfgoedhuis Almere vanaf 28 juli weer open

Inmiddels mogen musea weer open dankzij de versoepelde maatregelen, en gaat ook het Erfgoedhuis weer open. Vanaf dinsdag 28 juli is iedereen weer welkom voor een bezoek aan de vaste tentoonstelling over de geschiedenis van Almere en de tijdelijke tentoonstelling ‘Oude oevers, oud land’ met werk van illustrator Kelvin Wilson. Zijn werk is nog tot en met 20 augustus te zien

Maatregelen bezoek Erfgoedhuis
Ook in het Erfgoedhuis gelden maatregelen om het bezoek veilig te houden. Bezoekers moeten 1,5 meter afstand houden tot elkaar en tot de vrijwilligers. Er zijn looproutes aangegeven die de 1,5 meter afstand vergemakkelijken. Bezoekers worden daarnaast gevraagd om de aanwijzingen van de vrijwilligers op te volgen.
Tentoonstellingen Erfgoedhuis
De vaste opstelling van het Erfgoedhuis vertelt het verhaal van Almere en de plek waarop onze stad is ontstaan. Zo zijn er vondsten te zien die over mensen vertellen die 10.000 jaar geleden al op deze plek woonden nog voordat de Zuiderzee er was. Ook komt het Zuiderzeeverleden van onze omgeving zelf aan bod, en de ontstaansgeschiedenis van onze stad. In de tijdelijke tentoonstelling ‘Oude oevers, oud land’ zien bezoekers werk van illustrator Kelvin Wilson. Hij brengt het Almeerse verleden weer tot leven. De prehistorie, Zuiderzeetijd en Tweede Wereldoorlog staan centraal in zijn werk.
 
Kinderactiviteiten tijdens de zomervakantie
Kinderen ontdekken meer over de geschiedenis van Almere tijdens de kinderactiviteiten in de zomervakantie. Elke dinsdag- en donderdagmiddag kunnen zij terecht in het Erfgoedhuis voor knutselactiviteiten. 
Aanvang: 15:00 uur (de activiteit duurt tot 16:00 uur) 
Entree: gratis 
Aanmelden via archeologie@almere.nl
 
Erfgoedhuis Almere Baltimoreplein 112
1334 KA Almere Buiten
www.almere.nl/erfgoedhuis
Openingstijden: di, woe, do 13.00-16.00 uur. Toegang gratis

Geschreven door