Kunslinie Almere Flevoland (KAF) blijft open

Kunstlinie Almere Flevoland blijft ook na 14 oktober open! De komende periode is in de Kunsthal de indrukwekkende tentoonstelling Why The Caged Birds Sing te bezoeken. Met theaterproducenten gaat het Almeerse theater in overleg welke voorstellingen kunnen doorgaan rekening houdend met de gisteren door de overheid aangescherpte maatregelen in de strijd tegen COVID19.

Door rijk, provincie en stad is Kunstlinie Almere Flevoland bestempeld als vitaal en cruciaal voor Almere en voor Flevoland én voor het culturele leven aldaar. Deze rol brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Ook in deze uitzonderlijke tijden wil Kunstlinie Almere Flevoland middels kunst en cultuur haar bijdrage leveren aan een duurzame en vitale stad en provincie. Daarom blijft de kunstinstelling open binnen de (beperkte) mogelijkheden en volgens de laatste richtlijnen van overheid en RIVM. Uiteraard staat de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, artiesten en medewerkers altijd voorop. Evenals de waardevolle kunstervaring.

Nieuwe coronaproof zaal
Om optimaal te kunnen voldoen aan de richtlijnen van RIVM en overheid heeft Kunstlinie Almere Flevoland een compleet nieuwe zaal gebouwd óp het grote podium. Geheel coronaproof, met zeer brede gangpaden, looproutes, de mogelijkheid om vooraf een drankje te bestellen en voor elk huishouden een eigen tafeltje met stoelen. Ook zijn onze huisregels aangepast (zoals verplichte gezondheidscheck en dragen mondkapje) en is de schoonmaak geïntensiveerd.
De maximale capaciteit in binnenruimtes is per 14 oktober 22.00 uur vastgesteld op 30 personen. Dit heeft effect op de geplande voorstellingen in de komende periode. Met de theaterproducenten onderzoekt Kunstlinie Almere Flevoland welke voorstellingen er doorgang kunnen vinden in de huidige situatie. De eerst bevestigde show is de voorstelling van cabaretière Anne Neuteboom morgenavond.

Kunsthal
Op dit moment is in Kunstlinie Almere Flevoland de tentoonstelling Why The Caged Birds Sing te zien. Kunstenaars als Iris Kensmil, Richard Kofi, Akwasi en 3.000 Almeerders maken een vuist tegen racisme.
Ook voor de Kunsthal gelden aangepaste huisregels. Zo dienen bezoekers vooraf online een kaartje te kopen voor een specifiek tijdslot, gelden er looproutes én geldt er een maximum van aantal bezoekers per tijdslot.

Sfeervol en prettig
Een bezoek aan Kunstlinie Almere Flevoland is net iets anders dan voorheen. De theaterbezoekers zijn erg enthousiast over de nieuwe zaalindeling. Een kleine greep uit de publieksreacties: “Sfeervol en prettig”, “Knap omgegaan met 1,5-meter beperkingen”, “Gezellig. Goed geregeld” en “100% veilig”.  De corona-proof zaalopstelling kreeg een 8,6 als rapportcijfer. De bezoekers gaven aan zich veilig te voelen (ruim 75% zelfs zeer veilig) en een bezoek aan Kunstlinie Almere Flevoland zeker aan te bevelen bij hun vrienden en familie.

Geschreven door