Flevoziekenhuis biedt orthopedische spreekuren voor kinderen

Vanaf augustus biedt het Flevoziekenhuis wekelijks een orthopedisch spreekuur. voor kinderen tot 18 jaar met orthopedische klachten. Daarnaast is er in het ziekenhuis maandelijks een academisch spreekuur door kinderorthopeed dr. P. Struijs uit het Amsterdam UMC.

Het gaat in deze spreekuren met name om aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Na het stellen van een diagnose maakt de orthopeed samen met ouders en patiënt een behandelplan. Een verwijzing van een (huis)arts is nodig voor een afspraak op de kinderorthopedische spreekuren.

Soorten aandoeningen

Drie orthopedisch chirurgen van het Flevoziekenhuis behandelen vele soorten aandoeningen zoals onvoldoende ontwikkelde heupen (heupdysplasie), een scheve rug (scoliose), afwijkingen aan de voeten, knieklachten, enzovoort. 

Kinderen met een (verdenking op) heupdysplasie, scoliose, voet-enkel problematiek en traumatisch letsel kunnen terecht bij orthopedisch chirurgen F. van Bommel en B. Blom. Kinderen met een standsafwijking van knieën-beenas, traumatisch letsel of sportletsels kunnen terecht bij orthopedisch chirurg dr. G. Helmerhorst.

Maandelijks academisch spreekuur

Kinderorthopeed dr. P. Struijs uit het Amsterdam UMC, houdt vanaf donderdag 27 augustus maandelijks kinderspreekuur in het Flevoziekenhuis. Op dit spreekuur kunnen kinderen terecht met alle vormen van kinderorthopedische problemen of klachten. Ook kinderen waarbij een primaire wens bestaat tot consult van een academisch kinderorthopeed of verwijzing naar het Amsterdam UMC, kunnen terecht op het Almeerse spreekuur van dr. Struijs.

Geschreven door