‘FlitsDixi’ bij wegwerkzaamheden Hogering: 59 boetes voor te hard rijden

De politie heeft woensdagochtend gecontroleerd op snelheid bij wegwerkzaamheden op de kruising van de Hogering met de Hollandse Dreef in Almere. Dat gebeurde met een Dixi-toilet waarin een flitscamera verwerkt is.

Sinds maandag is de kruising zo’n zeven maanden afgesloten wegens de werkzaamheden en is de maximale snelheid op de doorgaande weg 50 kilometer per uur. Volgens de politie hadden wegwerkers om de controle gevraagd. Ze vertelden aan de politie dat daar constant te hard gereden wordt. Ze voelen zich daarom niet veilig tijdens hun werk. Uiteindelijk zijn 59 bestuurders op de bon geslingerd. Eén van hen werd geflitst met 99 kilometer per uur.

Ook in Lelystad is woensdagochtend gecontroleerd op snelheid. Dat gebeurde op de kruising van de Larserdreef met de Meerkoetenweg. Volgens de politie is dat een plek waar vaak te hard gereden wordt. De woordvoerder kon niet zeggen hoe veel mensen daar een prent hebben gekregen.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door