Floridagarage vanaf maandag 3 augustus 2020 weer open

De gemeente Almere besloot op 17 oktober 2019 om de Floridagarage voor onbepaalde tijd af te sluiten vanwege de negatieve uitkomsten op een brandveiligheidstest. Samen met de leverancier, die het dagelijkse onderhoud aan de installaties doet, onderzochten we de mogelijkheden voor herstel.

  • Hieruit bleek dat:
  • de hele installatie moest worden vervangen
  • het gaat om een complexe installatie
  • er verschillende leveranciers nodig zijn om op de locatie de (on)mogelijkheden in beeld te krijgen.

Nieuwe installatie

Het afgelopen half jaar is er hard gewerkt aan een nieuw programma van eisen en de selectie van leveranciers voor het aanleggen van de nieuwe installatie. Die bestaat uit een glasvezelkabel (van ongeveer 2 kilometer lang) die aan één stuk door de hele garage gemonteerd is. Hiermee kan de storing door ernstige vervuiling van de sensoren niet meer voorkomen. Daarnaast zijn de sirenes en de handmelders vervangen net als de melders in de trappenhuizen en technische ruimtes.
Half juli is de nieuwe brandmeldinstallatie onderworpen aan een intensieve brandveiligheidstest en goedgekeurd waardoor de Floridagarage op maandag 3 augustus 2020 weer open kan.

Geschreven door