Geld gestolen dat bedoeld was voor slechtzienden in arme landen

Onbekenden hebben geld gestolen dat bedoeld was voor slechtziende mensen in derdewereldlanden. Het geld zat in een speciale inzamelingszuil die bij de diefstal ook vernield werd. Dat meldt Lionsclub Veritas Almere. Het inzamelpunt stond bij de Albert Heijn op het Rio de Janeiroplein in Almere Buiten.

De zuil is bedoeld om oud geld of valuta uit het buitenland in te doen. Iedere keer dat hij geleegd wordt zit er zo’n 750 euro in voor de goededoelenorganisatie. Het legen gebeurt ongeveer om de twee maanden. Het geld wordt gebruik om staaroperaties te betalen voor mensen in arme landen.

Door heel Nederland wordt geld ingezameld in samenwerking met de supermarkten, waar de inzamelpunten staan. Jaarlijks levert het zo’n 750.000 munten en 10.000 bankbiljetten op.

Volgens Lionsclub Veritas Almere is er aangifte gedaan van de diefstal en zijn er camerabeelden beschikbaar. De organisatie is direct begonnen met het repareren van de zuil zodat mensen snel weer geld kunnen doneren.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door