Laatste informatie over inzamelen afval | Update

De huidige weersomstandigheden veroorzaken vertraging bij het inzamelen van afval. De medewerkers op de vuilniswagen werken langer door om afvalcontainers te legen, maar in de meeste gevallen lukt dit niet op de oorspronkelijke ophaaldag.

Omdat de omstandigheden met het moment kunnen veranderen, tref je op deze pagina actuele beschikbare informatie over de afvalinzameling. De informatie op deze pagina wordt regelmatig geüpdatet.

9 februari, 10:30 uur – Vertraging werk op afspraak

Grofvuilafspraken gaan door. Door slecht begaanbare wegen is er een vertraging in het ophalen van het grofvuil. Het wijzigen of annuleren van een grofvuilafspraak kan telefonisch via telefoonnummer 14 036.

Daarnaast is er een vertraging in het bezorgen van een nieuwe of vervangende afvalcontainer. Afvalcontainers worden 1 of meerdere dagen later geleverd dan afgesproken.

8 februari, 15:00 uur – Afvalinzameling deze week: geen PMD, GFT en papier

Deze week wordt alleen restafval (duo-, restafvalcontainers en combinatiecontainers PMD- & restafval) ingezameld, zolang de omstandigheden dit toelaten. Inzamelen zal met vertraging gebeuren. Kan je de container veilig langs de kant van een gestrooide doorgaande weg neerzetten? Dan help je ons om de container sneller te legen.

PMD-, GFT- en papiercontainers worden deze week niet geleegd, maar pas op de eerstvolgende ophaaldag. Extra PMD-afval mag je op de eerstvolgende inzameldag eenmalig in doorzichtige plastic zakken naast de container aanbieden. Papier kun je eventueel aanbieden op de recycleperrons of het Upcyclecentrum. Bekijk in de Afvalkalender wat je eerstvolgende ophaaldag is.

8 februari, 14:30 uur – Legen afvalcontainers zeer vertraagd

Het winterse weer zorgt voor een grote vertraging in het legen van de afvalcontainers. Duo- en restafvalcontainers hebben prioriteit. In de meeste gevallen lukt het niet om afvalcontainers te legen op de oorspronkelijke ophaaldag. Meer info volgt zo snel mogelijk.

8 februari, 14:00 uur – Openingstijden recyclingperrons en het Upcyclecentrum

De recyclingperrons en het Upcyclecentrum zijn deze week open van 10.00 tot 16.00 uur. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de recyclingperrons en het Upcyclecentrum goed toegankelijk zijn.

Geschreven door