Gemeente vraagt 8 miljoen van Rijk voor nieuwe schoolcampus en woningen

De gemeente Almere heeft een aanvraag van 8 miljoen euro ingediend bij het Rijk voor de nieuw te bouwen schoolcampus en meer dan 1000 woningen in het stadscentrum. Het geld moet komen uit een pot die speciaal bedoeld is voor steden die willen helpen de woningnood in Nederland het hoofd te bieden.

‘Aantrekkelijker stadscentrum’
Volgens wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling in Almere Maaike Veeningen is de nieuwe campus een enorme boost voor studenten die in Almere willen wonen en studeren. Daarnaast is het volgens haar ook een belangrijke ontwikkeling voor de binnenstad.

De campus moet direct naast station Almere Centrum gebouwd worden. De woningen moeten komen op het Festivalplein en op Landdrostdreef, die hiervoor wordt aangepast. In 2025 moeten de campus en de woningen klaar zijn.

Buiten het festival terrein zal ook het parkeerterrein naast het stadhuis komen te vervallen en zal het gebouw de voetnood worden afgebroken. Tegen het laatste is veel verzet en zal het besluit best worden aangevochten. Dus of het allemaal in 2025 klaar kan zijn hebben velen hun vraagtekens.

Geschreven door