Hoofdrol voor nieuwe kraan Vis à Vis

Op het terrein van openluchttheater Vis à Vis is een nieuwe hijskraan geplaatst. Dat was urgent omdat de oude een technisch mankement vertoonde.

De kraan op het terrein bij het Almeerderstrand is iconisch omdat die in elke voorstelling een prominente rol speelt. De kraan heeft ook een hoofdrol in de voorbereiding van de spektakelstukken als de decors worden opgebouwd.

Sinds de laatste wintervoorstelling was de kraan defect. Afgelopen week werd een exemplaar uit Tsjechië geplaatst. De opluchting bij het gezelschap is groot. Zonder de nieuwe kraan, zou het Spektakel Theaterstuk ROBOT, dat vanaf 12 augustus te zien is, niet uitgevoerd kunnen worden.

De kapotte kraan zal op het terrein worden bewaard en in de toekomst weer in een decor worden verwerkt.

Geschreven door