Loop mee met de theatrale tour STIL.het strand, het eerste weekend van oktober op het Almeerderstrand

In het eerste weekend van oktober speelt Hoge Fronten de theatrale tour STIL.het strand op het Almeerderstrand. Sinds maart 2020 is Lieke Benders van Hoge Fronten als artist in residence actief bij StrandLAB Almere. Tijdens diverse residenties onderzocht zij het Almeerderstrand, de omgeving en haar bewoners. Dit heeft zij vertaald in een theatrale route.

Boven het Almeerderstrand lichten vanaf een zuil de letters STIL. op. Vanuit hier word je meegenomen naar een verborgen strandtent met een bijzonder verhaal, naar bedjes op het strand waar DUIN’ers via de koptelefoon vertellen over de beruchte buurtapp, het wonen in de duinen en het nieuwe begin dat ze allemaal hebben gemaakt. De route eindigt op een klein buurtfeestje dat elke dag in het teken staat van een andere bewoner.

Speeldata STIL.het strand
De voorstelling wordt gespeeld op vrijdag 2 oktober om 19.00 en 20.30 uur, zaterdag 3 oktober om 19.00 en 20.30 uur en op zondag 4 oktober om 13.00 en 14.30 uur. Uiteraard voldoet de voorstelling aan de alle actuele voorgeschreven coronarichtlijnen. Vertrekpunt is de ingang naar het Almeerderstrand ter hoogte van IJmeerdijk 2 in Almere.

Tickets voor STIL.het strand
Via https://strandlab-almere.nl/kom-kijken-bij-stil-het-strand/ kun je tickets kopen à € 6,50 p.p., inclusief een hapje en een drankje. Je bevestigingsmail is je toegangsbewijs voor de voorstelling. Indien nog voorradig, zijn vanaf een half uur voor aanvang van elke voorstelling ook tickets verkrijgbaar aan de dagkassa op het Almeerderstrand. Tickets aan de dagkassa kosten € 7,50 p.p.

Hoge Fronten/Lieke Benders en STIL.
Sinds 2017 onderzoekt en observeertHoge Fronten, onder leiding van Lieke Benders, stilte en stilstand vanuit verschillende perspectieven. De bevindingen van het STIL.project, een groeiende reeks voorstellingen, performances en installaties wordt getoond in Nederland, België en daarbuiten.
Dit jaar, 2020, is het finalejaar van het STIL.project. Niemand had kunnen bedenken dat tijdens de STIL.finale de wereld zelf een beetje tot stilstand zou komen. Maar STIL. gaat door, juist in deze tijd. Tijdens STIL.finale presenteert Hoge Fronten STIL.voorstellingen in Maastricht, Almere en Heerlen.


Geschreven door