Met teveel alcohol op geen voertuig besturen. Zelfs niet op eigen terrein

Dat je met teveel alcohol op niet mag autorijden, is algemeen bekend. Maar wist je ook dat je geen enkel voertuig mag besturen als je hebt gedronken? Ook geen fiets, scooter of trekker?

De politie ziet veel ongelukken gebeuren, waarbij alcohol in het spel is. Eén van de effecten van alcohol is dat je reactiesnelheid achteruit gaat. Soms maakt een enkel drankje al dat je net te laat reageert en dit kan in het uiterste geval een dodelijk ongeluk veroorzaken. Je bent dan ook strafbaar als je (teveel) alcohol op hebt, terwijl je achter het stuur zit. Alcohol en verkeer gaan niet samen en daarom controleert men ook regelmatig. Houd het veilig, voor jezelf en voor een ander!

Alcohol maakt meer kapot dan je lief is. Verstand uitgaan met elkaar. Wijs een BOB aan. en die drinkt geen druppel. Allen weer veilig thuis na een mooie avond stappen.

Geschreven door