Motorrijder met 188 km door rood kruis: motor in beslag genomen

Een 39-jarige man uit Amsterdam is vrijdagmiddag zijn rijbewijs kwijtgeraakt op de A6 bij Almere Poort. Ook is zijn motor in beslag genomen omdat hij meer dan twee keer te hard reed op een rijbaan met een rood kruis. Dat meldt de Landelijke Eenheid Noordwest.

De motorrijder reed met hoge snelheid over de snelweg en haalde links en rechts meerdere voertuigen in. Omdat een bus met pech op de snelweg stond, was een rijbaan afgesloten. De maximale snelheid op de overige rijbanen was daarom teruggebracht naar 90 kilometer per uur. De motorrijder had daar geen boodschap aan en reed stug door. De politie klokte een snelheid van 188 kilometer per uur.

De man krijgt boetes voor te hard rijden, het negeren van een rood kruis en rechts inhalen. De officier van justitie moet de hoogte van het bedrag bepalen. Het CBR gaat kijken of de man een rijvaardigheidscursus moet doen.

Geschreven door