Publiek welkom op Floriadeterrein

Vanaf 31 juli kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen op het Floriadeterrein. In een speciaal bezoekerscentrum, Floriade Preview, krijgen bezoekers informatie over de wereldtuinbouwtentoonstelling die op 14 april 2022 van start moet gaan.

Op het terrein van de Floriade Expo 2022 wordt hard gewerkt, alleen zijn al die werkzaamheden tot nu toe vrijwel onzichtbaar gebleven. Daarin brengt Floriade Preview verandering. Van donderdag tot en met zondag zijn bezoekers welkom. “Vanaf de Esplanade in het centrum varen ze over het Weerwater naar ons terrein”, aldus Frank Cornelissen, hoofd marketing & sales van de tentoonstelling. “Daar ontvangen wij ze in het Preview-centrum.”

Schimmel als bouwmateriaal
In dat bezoekerscentrum laat de organisatie zien wat een wereldtuinbouwtentoonstelling is en waarom de Floriade Expo 2022 goed past in Almere. Ook staan er al enkele paviljoens voor de toekomstige tentoonstelling. “Het Growing Pavillion bijvoorbeeld, gemaakt van schimmels, biologisch materiaal waar we ook al lampen van kunnen laten zien.”

Treintje en tickets
Bij de Floriade Preview hoort ook een tochtje met een treintje over het bouwterrein. “Kunnen ze echt de voortgang van het werk zien.” Vanaf maandag 20 juli kunnen belangstellenden tickets voor de Preview reserveren via de website van de Floriade Expo 2022.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door