Rechtbank begint met avondzittingen

De rechtbank Midden-Nederland begint vandaag met avondzittingen op de locatie in Almere. Dat is één van de maatregelen om de achterstand in te lopen die is ontstaan door de coronacrisis.

Sinds midden maart konden veel zittingen niet doorgaan. De rechtbank heeft zoveel mogelijk zaken online, telefonisch of schriftelijk behandeld. Toch bleven veel zaken waarbij een echte zitting nodig was vaak liggen. De capaciteit van de gerechtsgebouwen is beperkt doordat er bijvoorbeeld niet te veel personen tegelijkertijd bij de toegangscontrole mogen zijn. Ook moet na elke zaak de zittingszaal schoongemaakt worden.

De rechtbank Midden-Nederland maakt daarom sinds begin juni ook al gebruik van het Flevolandse provinciehuis tegenover de rechtbank in Lelystad. De nieuwe avondzittingen zijn op dinsdag- en donderdagavond in Almere. Er worden vooral verkeersovertredingen behandeld.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door