RIVM coronacijfers: 1 dode en 15 besmettingen

In de afgelopen twee weken zijn vijftien Flevolanders positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Er is afgelopen week één inwoner in onze provincie overleden aan de gevolgen van de besmetting met het virus. Het dodental in Flevoland komt daarmee op 92. Er zijn geen ziekenhuisopnames geweest in de afgelopen twee weken.

Het RIVM geeft niet meer dagelijks de cijfers door maar heeft de frequentie teruggebracht naar een keer per week. Uit deze cijfers is niet meer precies op te maken hoe het zit per gemeente, de cijfers zijn per provincie. Landelijk zijn er negentien coronadoden te betreuren afgelopen week, waarmee het totaal aantal op 6132 sterfgevallen is gekomen.

Van het laatste sterfgeval is dus niet duidelijk in welke gemeente dat was. Bij de vorige publicatie van het RIVM was de verdeling als volgt: Almere (31), Lelystad (29), Dronten (12), Noordoostpolder (10), Zeewolde (5) en Urk (4).

Ziekenhuisopname
Het totale aantal mensen dat vanwege het virus moest worden opgenomen in een ziekenhuis is in Flevoland gelijk gebleven. Tot nu toe is voor 124 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. In Lelystad staat de teller op 64, in Dronten op 30, in Urk op 22, in Noordoostpolder op 14 en in Zeewolde op 12. Landelijk zijn er nu in totaal 11.886 ziekenhuisopnames geweest blijkt uit de vandaag gepubliceerde cijfers.

De testen hebben landelijk 421 nieuwe besmettingsgevallen aan het licht gebracht. 50.694 mensen hebben het virus nu officieel gehad. Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus zijn nu 999 Flevolanders officieel besmet geraakt.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door