Toekomst van De Beurs blijft onduidelijk

Het blijft onduidelijk wat Van der Valk Investments met het pand De Beurs in Almere gaat doen. Het bedrijf kocht het pand eind 2017. Sindsdien is er niets mee gebeurd. Het gebouw aan de Wisselweg staat al jaren leeg, ook voordat Van der Valk het kocht. In het verleden was het kantoor van ingenieursbedrijf Oranjewoud er gehuisvest.

Het pand aan de Wisselweg oogt verlaten. “Ik word er niet vrolijk van als ik langs fiets”, reageert een omwonende. Op het gebouw is graffiti gespoten en enkele ramen zijn vernield. “Het is heel slordig” zegt een andere voorbijganger. Toch brandt binnen licht. Een rode kat kijkt door een geïmproviseerd kattenluikje naar buiten. Het lijkt of er iemand woont in het verlaten kantoorpand. Op het raam hangt een telefoonnummer, dat van een bouwbewakingsbedrijf blijkt te zijn. De vrouw die de telefoon opneemt mag niet zeggen of er mensen in De Beurs wonen.

De Beurs is de eerste hoogbouw in Almere Stad. Het is gebouwd in 1982 en is meer dan 6.000 vierkante meter groot. Uit gegevens van het kadaster blijkt niet ‘Van der Valk Investments’ de eigenaar van het pand te zijn maar ‘Almere Wisselweg 1 BV’. Volgens de Kamer Van Koophandel is de enige aandeelhouder Dreico BV. En achter Dreico BV zitten twee broers; Bas en Bob van de Nieuwenhuyzen. Zij zijn telgen uit de Van der Valk-familie, namelijk kleinkinderen van Gerrit en Toos van der Valk.

We hebben meerdere keren geprobeerd de eigenaren te bellen, maar kregen nooit gehoor. De gemeente Almere laat weten geen informatie te willen delen over de toekomst van De Beurs.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door