Sloop De Beurs kan voorlopig worden afgewend

Gebouw De Beurs aan de Wisselweg in Stad kan voorlopig van sloop gered worden. Als het college van B en W de eigenaar informeert over plannen voor een monumentenstatus, mag niet met de afbraak worden begonnen.

Dat bleek donderdagavond tijdens een zogenoemde gesprekstafel die de PVV over de toekomst van het kantoorgebouw hield. Almere kent een voorbescherming in het geval een gemeentelijke monumentenstatus is aangevraagd.

Erfgoedvereniging Heemschut heeft het college onlangs gevraagd gebouw De Beurs aan te merken als gemeentelijk monument. Drie insprekers hielden een pleidooi voor behoud van het oudste gebouw van Stad. Zij typeren het als een voorbeeld van een zeldzame bouwstijl uit het einde van de jaren zeventig.

De gemeenteraad moet zich nog beraden over plannen voor sloop of behoud. Gebouw De Beurs is eigendom van Van der Valk Investments. De eigenaar wil komend najaar slopen. (foto: Brigitte Hielkema)

Geschreven door