Verdachte aangehouden schietincident

De politie heeft dinsdag 28 juli een 21-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een of meerdere schietincidenten.

In het onderzoek naar de schietincidenten op het Freyjaplantsoen en de Melkdistelstraat,  kwam deze verdachte, uit Amsterdam, in beeld. Hij is in Amsterdam aangehouden en in zijn woning/verblijfplaats is een doorzoeking geweest onder leiding van een Rechter Commissaris. De Amsterdammer wordt verhoord. Het recherche onderzoek gaat verder.

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde eerder aandacht aan de beschoten woningen in Almere. Tussen de beide beschietingen zat volgens de politie slechts tien minuten.

Beelden van de dader vastgelegd
Van de dader van de beschieting aan het Freyjaplantsoen bleek beeld en geluid te zijn vastgelegd. Op de beelden is te zien hoe de vermoedelijke dader langs komt lopen. Enkele seconden later klinkt er een hard salvo van schoten.

Het pand aan de Melkdistelstraat werd op 1 mei ook al beschoten. De bewoners van dit pand en dat aan het Freyjaplantsoen zijn familie van elkaar. Volgens de politie wilden ze weinig kwijt over de incidenten. De politie zegt dat het erop lijkt dat ze geïntimideerd worden en er dreigementen zijn dat het nog erger kan worden.

Geschreven door