Tijdelijk cameratoezicht na beschietingen Hollywoodlaan

In de Hollywoodlaan in de Almeerse Filmwijk is sinds dinsdag cameratoezicht ingesteld. Aanleiding zijn beschietingen van twee woningen in deze straat die half april plaatsvonden.

Burgemeester Franc Weerwind had vanwege de ernst van de incidenten eerder al besloten deze woningen vier weken te sluiten. Dinsdag was de termijn voor de sluiting verlopen, maar er is inmiddels nog steeds niet duidelijk waarom deze incidenten plaatsvonden en wie daarvoor verantwoordelijk was.

Omdat het volgens de burgemeester om een situatie gaat ‘waarin de openbare orde op maatschappelijk onaanvaardbare wijze in het geding is geweest’, is besloten cameratoezicht in te voeren. De camera’s blijven drie maanden aanwezig.

De camerabeelden worden ‘live’ bekeken door een observant in de cameratoezichtcentrale van de gemeente. Er wordt benadrukt dat er via de camera’s niet in huizen en tuinen van omwonenden kan worden gekeken.

In verband met ander schietincidenten werd eerder deze maand ook al cameratoezicht ingesteld in Almere Poort en de Kruidenwijk.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door