Verdachte schietpartij Stadhuisplein blijft vastzitten

Een verdachte die vastzit voor betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in een woning aan het Stadhuisplein in Almere komt voorlopig niet op vrije voeten. Zijn advocaat vroeg de rechtbank in Lelystad daar vrijdag om. Dit in afwachting van inhoudelijke behandeling van het proces.

Als motivatie werd onder andere aangedragen dat de moeder van de verdachte ernstig ziek is. De rechtbank ging niet in op het verzoek en is van mening dat de 20-jarige Almeerder vast moet blijven zitten.

Younes el M. zou op 21 december vorig jaar samen met een ander in de woning aan het Stadhuisplein een man hebben doodgeschoten. Het slachtoffer was een 35-jarige man uit Utrecht. Het incident zou het gevolg zijn van een mislukte drugsdeal, die het slachtoffer en zijn halfbroer wilden sluiten.

In verband met de schietpartij en drugsroof wordt ook een 25-jarige Amsterdammer gezocht. Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die tot de arrestatie leidt van deze Youseff Ben Hamou. De politie waarschuwt dat Hamou vuurwapengevaarlijk is en een geoefend vechtsporter. Daarom moeten mensen hem niet zelf benaderen.

De rechtbank gaat op 23 september verder met het proces.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door