Vijf wissels toegestaan in bekerduels.

Tijdens elk geval de poulewedstrijden in de districtsbeker mogen clubtrainers dit seizoen vijf wisselspelers inbrengen. Dat maakte de KNVB woensdagmiddag bekend in een nieuwsbrief aan alle amateurclubs in Nederland.

‘Vanwege de lange periode dat voetballers niet hebben kunnen spelen, hebben we de regelgeving voor het aantal wisselspelers dat is toegestaan in de bekercompetitie voor een aantal categorieën aangepast voor het seizoen 2020/’21: 5 wisselspelers in plaats van 3 wisselspelers,’ schrijft de KNVB in de brief.

Dit betekent niet dat vijf wisselmomenten zijn toegestaan. Dat blijft maximaal drie keer. Dit om te voorkomen dat het spel te vaak stilligt. En een eenmaal gewisselde speler mag niet meer aan de wedstrijd deelnemen.

De KNVB onderzoekt de mogelijkheid om in het Betaalde Voetbal dit seizoen voor elke wedstrijd vijf spelerswissels toe te staan. Waarschijnlijk zal dit dan ook van toepassing zijn in het amateurvoetbal.

Op 24 juli worden de bekerindelingen bekendgemaakt, een dag later het wedstrijdschema. Bekerduels starten in het weekend van 29/30 augustus.

Geschreven door