Ziekteverzuim Flevoziekenhuis baart zorgen

Het ziekteverzuim van personeel in het Flevoziekenhuis was vorig jaar extreem hoog. De leiding maakt zich vooral zorgen over het langdurig verzuim.

Het gemiddelde verzuim in 2019 bedroeg 6,1 procent. Ten opzichte van langer geleden is dat voor het ziekenhuis hoog. Landelijk lag het percentage in de zorg op 5,9 en over het geheel op 4,0. Overigens lijkt het verzuim dit jaar mee te vallen.

Ook baart de schaarste aan medewerkers met bepaalde functies het bestuur zorgen. Het Almeerse ziekenhuis kreeg in 2019 te maken met extra toestroom van patiënten. Verminderd aanbod van zorg in Flevoland leidde tot meer drukte. Waar mogelijk werd de zorgcapaciteit vergroot. De Spoedeisende hulp van Almere kreeg mede door sluitingen elders tien procent meer patiënten.

Het aantal bevallingen steeg met 23 procent.

Geschreven door