A9 dit weekend dicht voor werkzaamheden Gaasperdammertunnel

Het verkeer vanuit Diemen richting Holendrecht rijdt sinds zondagmiddag 5 juli door de Gaasperdammertunnel in de A9.

Nu is het tijd voor de tweede fase waarbij we op drie locaties aan de weg werken. Hierdoor is de A9 tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Diemen in het weekend van 21 augustus 22.00 uur tot en met 24 augustus 05.00 uur dicht.

Het verkeer vanuit Diemen richting Holendrecht rijdt sinds zondagmiddag 5 juli door de Gaasperdammertunnel in de A9. Nu is het tijd voor de tweede fase waarbij we op drie locaties aan de weg werken. Hierdoor is de A9 tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Diemen in het weekend van 21 augustus 22.00 uur tot en met 24 augustus 05.00 uur dicht.

Bij de brug over de Gaasp verleggen we rijstroken en brengen we heipalen aan voor de aanleg van een geluidsscherm. De Gaasperdammertunnel krijgt bij de Gooiseweg af- en opritten. In juli is de oprit vanaf de Gooiseweg naar de A9 richting de A2/knooppunt Holendrecht al geopend voor verkeer. Op het dak van de tunnel zijn we nu bezig met het realiseren van een nieuwe afrit voor het verkeer komende vanaf het knooppunt Diemen (A1). Op zondag 23 augustus 09.00 uur gaat deze afrit open. En tot slot asfalteren we op de A2 vanuit Utrecht de parallelrijbaan bij het knooppunt Holendrecht evenals de afrit naar de Muntbergweg (S111).

Details van wat we precies gaan doen, kun je nalezen op de website van het bezoekerscentrum.

Afsluitingen en omleidingen

Van vrijdag 21 augustus 22.00 uur tot maandag 24 augustus 05.00 uur moet je rekening houden met verschillende afsluitingen.

Afsluitingen voor doorgaand verkeer

  • Vanaf vrijdag 22.00 uur sluiten we de A9 vanuit het knooppunt Holendrecht tot aan het knooppunt Diemen af. Ook de tussenliggende op- en afritten zijn dan dicht.
  • Op de A2 vanuit Utrecht gaat bij het knooppunt Holendrecht de parallelrijbaan naar de A9 dicht. Dat betekent dat ook het verkeer op de A9 vanuit Amstelveen niet naar de A2 richting Amsterdam kan. 

De hoofdrijbaan vanuit Diemen naar de A2 richting Utrecht en de A9 richting Haarlem, Amstelveen en Schiphol blijft tijdens de werkzaamheden gewoon open.

Omleidingen voor doorgaand verkeer

  • Wil je vanaf de A9 vanuit Amstelveen naar Amsterdam Centrum, dan kun je bij het knooppunt Holendrecht de A2 richting Utrecht op rijden en keren bij de afrit Ouderkerk aan de Amstel.
  • Wil je vanaf de A9 naar de A1 richting Almere/Amersfoort/Hengelo/Groningen? Ook dan kan je bij het knooppunt Holendrecht de A2 naar Utrecht op om te keren bij Ouderkerk aan de Amstel. Rij dan over de hoofdrijbaan van de A2 naar knooppunt Amstel en kies voor de A10 Oost (richting Zaanstad). Bij knooppunt Watergraafsmeer kan je dan de A1 op rijden.

Afsluitingen voor lokaal verkeer

  • Van zaterdag 22 augustus 23.00 uur tot zondag 23 augustus 09.00 uur kan je vanaf het knooppunt Diemen niet naar de rechter tunnelbuis. Ook alle afritten (S113, S112 en S111) zijn dan dicht. De opritten vanaf de Gooiseweg en de Muntbergweg zijn wel gewoon open.
  • De Gooiseweg zelf is voor het verkeer richting Amsterdam Centrum afgesloten tussen de Langbroekdreef en Karspeldreef.

Omleidingen voor lokaal verkeer

  • Moet je tussen zaterdag 23.00 uur en zondag 09.00 uur vanuit Gaasperdam richting Bijlmermeer of Amsterdam Centrum, dan rijd je om via de Langbroekdreef, de Kromwijkdreef en de Karspeldreef. 

Voor het omrijden moet je extra reistijd rekenen. We verwachten dat je gemiddeld tussen de 10 en 30 minuten langer onderweg bent. Wil je niet voor verrassingen komen te staan, check dan voor vertrek de actuele verkeerssituatie op onze website of stel je routevraag o.a. via Whatsapp aan Ask&GO en krijg een persoonlijk reisadvies.

Info Rijkswaterstaat

Geschreven door