Vanaf vandaag Hollandsedreef dicht vanwege werk Hogering

Een volgende fase, de werkzaamheden gaan langzaam richting het einde. Vanaf maandag 15 augustus wordt er gewerkt aan het kruispunt met de Hollandsedreef. De Hollandsedreef gaat dan dicht en het verkeer volgt omleidingsroutes.

Vanaf die datum wordt een nieuwe op- en afrit gebouwd om de Hollandsedreef aan te sluiten op de Hogering. Tijdens deze werkzaamheden gaat het tijdelijke kruispunt van de Hollandsedreef met de Hogering dicht voor het verkeer. Tegelijk met de afsluiting van de Hollandsedreef is ook de Wormerweg naar industrieterrein Hollandsekant dicht voor verkeer. 

Werkzaamheden

Om de Hollandsedreef aan te kunnen sluiten op de Hogering moet eerst de grond worden opgehoogd. Daarna wordt een fundering aangebracht waarop twee lagen geluidsreducerend asfalt komen. De werkzaamheden duren tot en met 31 januari 2023.

Wormerweg

De afsluiting van de Wormerweg is niet nodig voor werkzaamheden, maar om sluipverkeer in de Muziekwijk te voorkomen. Verkeer van en naar het industrieterrein kan dan alleen rijden via de Beemsterweg, Hollandsedreef en Havendreef. Daarbij zal ook nu weer een vrachtwagenverbod (uitgezonderd bestemmingsverkeer) gelden voor de toegangswegen naar de Muziekwijk. Tijdens de eerste twee weken van de afsluiting staan er verkeersregelaars om het verkeer van en naar Hollandsekant te begeleiden. Zodra in 2023 de Hollandsedreef weer volledig open is, gaat ook de Wormerweg weer open. 

Bereikbaarheid 

Verkeer vanuit de Muziekwijk en vanaf industrieterrein Hollandsekant dat via de Hollandsedreef en Hogering naar de A6 wil, maakt tijdens de afsluiting gebruik van oprit 3 (Almere-Stedenwijk). De route loopt dan via de Hollandsedreef en de Havendreef. Deze route geldt ook in de omgekeerde richting; neem vanaf de A6 afrit 3 Almere-Stedenwijk.Verkeer van en naar het noorden van Almere (richting Noorderplassen en de Buitenring), rijdt via de Hollandsedreef, Stedendreef en de Muziekdreef (en omgekeerd). 

Verbreding van de Hogering

De provincie werkt sinds 2020 aan de verbreding van de Hogering tussen de A6 en de Contrabasweg. Bij de Herman Gorterweg en de Hollandsedreef rijdt het verkeer straks door een tunnelbak onder de kruisingen door. Ook komt er een derde rijstrook in beide richtingen. Met deze aanpassingen kan het verkeer de komende jaren weer vlot én veilig doorrijden.

Geschreven door