Ally naar buiten ontdekt verstopt amfitheater

Het amfitheater Castellum in Almere wordt dit weekend gebruikt voor een coronaproof festival, ‘Allynaarbuiten’. Castellum is een tot voor kort overwoekerd theater dat vlakbij het kasteel ligt. Voor veel bezoekers en artiesten was het een eerste kennismaking met een voor hen onbekende plek in Almere.

Twee maanden geleden organiseerde de gemeente Almere een wedstrijd waarin zij vroegen om ideeën voor de anderhalve-meter-samenleving. Ondernemerscollectief Allynaarbuiten kwam met het plan om het amfitheater op te knappen en er een kleinschalig festival te organiseren.

Overwoekerd amfitheater
“Een van de mensen uit ons team kende de plek”, legt Charlotte Schreuders van Allynaarbuiten uit. “We zijn gaan kijken en waren meteen enthousiast. Het zou zonde zijn als dit amfitheater verstopt blijft, zo vonden we.” Na het winnen van de wedstrijd ging alles heel snel. Onder leiding van Staatsbosbeheer werd het overwoekerde theater opgeknapt, er kwam een vergunning en de artiesten en foodtrucks werden geboekt.

Plek voor een feestje
Ali B opende vrijdagavond het festival. Ook hij was verrast over de plek die hij niet kende. “Soms is de plek al de helft van het feestje. Dit is zo’n plek. Ik kom hier absoluut terug voor nog meer feestjes.” Later op de avond traden ook de Almeerse muzikanten Mits & Del Prado en Gitta de Ridder op voor een met 135 bezoekers vrijwel uitverkocht huis. Ook de twee voorstellingen van de band Jungle by Night op zaterdagavond waren van tevoren al uitverkocht. Voor de kindervoorstellingen van Woezel & Pip op zondag zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar.

Foto Omroep Flevoland

Geschreven door