Almeerders kunnen voor een test ook terecht in Lelystad

​​Inwoners van Almere kunnnen zich (met milde klachten passend bij corona) ook laten testen bij de teststraat in Lelystad. Via de landelijke afsprakenlijn en online wordt een afspraak gemaakt en daarbij vraagt de medewerker naar de postcode van degene die een test wil ondergaan.

Vervolgens kijkt de medewerker welke teststraat de eerstvolgende dag plek heeft. In niet alle gevallen komt dan Lelystad als uitwijkmogelijkheid naar voren, in geval van drukte bij de teststraat Almere. GGD Flevoland adviseert Almeerders die getest willen worden, nadrukkelijk Lelystad als gewenste testlokatie op te geven, ingeval van drukte bij de lokatie in Almere.

 Het systeem van de afsprakenlijn verwijst regelmatig naar een testlocatie in Bussum of Utrecht terwijl Lelystad ​vaak makkelijker en sneller te bereiken is. De testlocatie in Lelystad kent daarbij nog ruimte waardoor men snel aan de beurt is.

Lees hier meer over het testen op corona​

Een afspraak maken doet u hier (telefonisch of online)

Geschreven door