Almere aardgasvrij in 2050 – hoe gaan we dat doen?

In 2050 komt alle energie die we in Almere gebruiken van energiebronnen die hernieuwbaar zijn. We gebruiken nu vooral aardgas voor koken en verwarmen, en dat is niet hernieuwbaar. Afgesproken is dat heel Nederland van het aardgas af gaat.

In Almere hebben we al meer wijken zonder dan mét aardgas. Alleen Almere Haven, Almere Buiten en een aantal wijken in Almere Hout douchen, koken en verwarmen op aardgas. Samen gaan we op zoek naar nieuwe manieren om onze huizen te verwarmen, te koken en te douchen. Deze verandering noemen we ook wel de ‘warmtetransitie’. Het is een grote opgave waarbij we als gemeente de leiding hebben, en het betekent veel voor iedereen. Daarom doen we de warmtetransitie samen met de bewoners. Aldus een woordvoerder van de gemeente

Komend jaar gaan we in gesprek over de alternatieven voor aardgas en wanneer welke wijk van het aardgas af gaat. Hoe ouder de wijk, hoe eerder de wijk aan de beurt is. We willen namelijk, net als andere gemeenten, het aardgasvrij maken combineren met groot onderhoud. Graag brengen we u op de hoogte van de globale planning en de eerste ideeën over alternatieven voor aardgas. Lees meer over de warmtetransitie van Almere in de afbeelding. Kijk voor de subsidiemogelijkheden en meer informatie op de pagina van Almere Geeft Energie.

Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op via almeregeeftenergie@almere.nl.

Geschreven door