Almere Verdient Beter

Het aantal verleende bouwvergunningen nieuwbouw in Almere 2e kwartaal 2020 (271) stijgt weer ten opzichte van het 2e kwartaal 2019 na een diep dal van 2 jaar. Ook landelijk stijgt het aantal verleende bouwvergunningen met 8%.

Dit zijn in normale tijden de woningen die ongeveer over 2 jaar opgeleverd worden, maar door de economische onzekerheid vertraagt de voorverkoop waardoor ook de start bouw zal vertragen, vooral voor de duurdere woningen. De verwachting is dat in 2021 een flinke dip in nieuwbouw zal volgen.

Daarmee zal de door de coalitie beloofde 2000 tot 2500 nieuwe woningen in de sociale sfeer niet worden gehaald. De teller staat ongeveer in bouwaanvragen voor huur pas op 676, zelfs met het hele 2e kwartaal 2018 meegeteld. Ook het beoogde aantal van 1750-2450 nieuwe woningen in de Woonvisie is in bouwvergunningen in deze bestuursperiode in nog geen enkel jaar gehaald en zal ook dit jaar met tot nu toe zo’n 700 vergunningen nieuwbouw niet gehaald worden met een slecht perspectief voor het laatste volle bestuursjaar.

Almere verdient beter. Almere verdient meer betaalbare woningen! https://www.nu.nl/economie/6071960/corona-remt-bouw-nieuwe-woningen-vooral-in-2021-flinke-krimp.html. Cijfers CBSLeukOpmerking plaatsenDelenOpmerkingenSchrijf een opmerking…

Geschreven door