Bezorgdheid over ventilatie scholen

Omdat in Almere volgende week de kinderen weer naar school gaan, moet de ventilatie in die gebouwen goed gecontroleerd worden. Daar dringt Martine van Bemmel van D66 op aan bij het college.

Ze wil weten hoe het staat met ventilatiemogelijkheden in gebouwen die door de gemeente beheerd worden. Het raadslid vraagt of het college er zicht op heeft dat de ventilatie op scholen voldoet en goed onderhouden zijn.

Ook waarschuwt ze voor het gevaar van recirculatie binnen een gemeenschappelijke ruimte waar meerdere personen gedurende langere tijd bij elkaar zijn.

D66 vindt het van belang dat de gemeente inventariseert of de ventilatiemogelijkheden goed zijn in gemeentelijke gebouwen en dan allereerst in de scholen. Mocht uit inventarisatie blijken dat er situaties zijn, waarin dit niet voldoende gebeurd, moet dit zo snel mogelijk worden verholpen, zegt Van Bemmel.

Geschreven door