D66 wil geen extra geld meer naar jeugdzorg

De gemeente Almere kan niet constant geld bijpassen voor de jeugdzorg, en dus moet de verantwoordelijk wethouder zelf een oplossing vinden voor de stijgende kosten. Dat vindt Martine van Bemmel, fractievoorzitter van coalitiepartij D66.

Ze doet haar uitspraak in het tv-programma Over Flevoland Gesproken, aan de vooravond van de bespreking van de Perspectiefnota die voor de komende vier jaar een tekort laat zien van tientallen miljoenen euro’s.

Van Bemmel zegt dat ze erg geschrokken is van de toename die wordt verwacht van de uitgaven voor de jeugdzorg. “Dat is heel erg zorgwekkend. Een paar maanden geleden sprak de de raad nog over de jeugdzorg en toen was het idee dat er genoeg geld zou zijn. Je kunt alleen maar concluderen dat de gemeente hier geen grip op heeft.” De D66-fractievoorzitter legt de verantwoordelijkheid bij wethouder Roelie Bosch (ChristenUnie), die de controle op het dossier moet terugkrijgen. “We kunnen niet de bibliotheek en de cultuur wegbezuinigen om de zorg te betalen”, aldus Martine van Bemmel.

Geschreven door