Drukte verwacht tijdens warm weekend

Rijkswaterstaat verwacht dit weekend extra drukte. Dit komt door de combinatie van (terugkerend) vakantieverkeer en recreatieverkeer door het mooie weer met temperaturen boven de 30 graden.

De afgelopen weekenden was het ook al drukker. We verwachten vrijdag, zaterdag en zondag met name drukte op de A12 tussen de Duitse grens en Arnhem, op de wegen in Zeeland (N57, A58 en N59) en op de wegen naar stranden en recreatiegebieden. Daarnaast is er extra drukte rond Amsterdam, door werkzaamheden aan de A10 die tot maandag duren. 

Hitteprotocol

Bij temperaturen van 30 graden of hoger werken wij volgens een hitteprotocol, dat effect heeft op de maatregelen die worden getroffen na een pechgeval of ongeluk. Zien wat we doen tijdens deze warme dagen? Check de video met weginspecteur Bob hieronder.

Goed voorbereid op weg

Met pech langs de weg of in een file staan is vervelend, vooral als het erg warm is. Het asfalt kan als gevolg van het warme weer namelijk hoge temperaturen bereiken, waardoor het nog warmer aanvoelt. Daarom adviseren wij om voor vertrek zelf ook maatregelen te treffen. Neem bijvoorbeeld een flesje water mee. En ook al is er geen wolkje aan de lucht: gooi een paraplu in de auto! Die kun je dan gebruiken als parasol om jezelf te beschermen tegen de felle zon als je met pech langs de kant van de weg komt te staan.

Check voor je de weg op gaat ook altijd de actuele verkeersinformatie op onze website, dan kom je niet voor verrassingen te staan.

Geschreven door