Eerste oefennederlaag voor City FC

Almere City FC heeft de eerste oefennederlaag van het seizoen moeten incasseren. In een wedstrijd van twee keer een uur kwamen de bezoekers in het eerste uur op voorsprong (0-1). Nadat ADO in het tweede uur ook tot scoren kwam, deed City FC via Tim Receveur nog iets terug (1-2).

Op de lat

De eerste elf van City en ADO speelden drie kwartier tegen elkaar en na de rust nog een kwartier. Daarin kwam de ploeg van trainer Ole Tobiasen aardig voor de dag. Zo raakte spits Thomas Verheydt met een kopbal de lat en waren ook Mees Kaandorp en Anwar Bensabouh dichtbij een doelpunt. Aan de andere kant was ADO’er Amar Catic na iets meer dan een half uur spelen wel doeltreffend met een kopbal: 0-1.

Spanning terug

Met twee nieuwe elftallen in het veld werd er nogmaals drie kwartier gespeeld, gevolgd door de rust en nogmaals een kwartier. Hierin kwam ADO via Sam Steijn nogmaals tot scoren. Receveur bracht de spanning in minuut 43 nog even terug met de 1-2, maar daar bleef het bij.

De teams hadden gekozen voor een oefenwedstrijd van twee keer een uur spelen, zodat alle spelers een uur speeltijd konden krijgen.

Geschreven door