City FC trok aanbieding contract Tobiasen dinsdag in.

Trainer Ole Tobiasen kreeg afgelopen dinsdag 2 maart (een dag voor de thuiswedstrijd tegen FC Volendam) van Almere City FC een e-mail met de mededeling dat het voorstel om zijn contract te gaan verlengen (van begin februari) was ingetrokken. Dit bevestigt de Deense oefenmeester aan Omroep Flevoland. In die bewuste e-mail gaf de clubleiding wel aan opnieuw met hem in gesprek te willen. Afgelopen donderdag (een dag na de 1-2 thuisnederlaag tegen FC Volendam) werd Tobiasen per direct ontslagen.

In onderhandeling

De clubleiding van Almere City FC wilde aanvankelijk het in juni aflopende contract van Tobiasen gaan verlengen en was met hem in onderhandeling over een verbeterd contract. Begin februari kreeg Tobiasen dit bevestigd per e-mail: de club sprak daarin de intentie uit het contract van Tobiasen te willen verlengen, ongeacht de resultaten tijdens de rest van het seizoen. Op dat moment was Almere City FC nog de nummer 2 van de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie, een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op promotie naar de eredivsie. In februari en begin maart kwam Almere City echter in een sportieve dip terecht, waarin 4 van de laatste 5 wedstrijden onder Tobiasen werden verloren.

Vertrouwen en draagvlak weg
Technisch manager Teun Jacobs gaf afgelopen vrijdag in een interview aan dat het plotselinge ontslag van Tobiasen niks te maken heeft met de recente slechte sportieve prestaties onder de Deen. Volgens Jacobs waren het vertrouwen en draagvlak voor trainer Ole Tobiasen weg binnen de club: “De onrust nam de afgelopen weken steeds meer toe en daardoor nam het vertrouwen in de trainer af. We hebben de afgelopen weken diverse gesprekken gevoerd met spelers en staf. Daaruit bleek dat het draagvlak er niet meer was om het tijd te keren. En dat heeft ons doen besluiten om deze keuze te maken. Voor de goede orde: dat ligt er niet aan dat wij vier wedstrijden verloren hebben, maar dat zit in dat wij denken dat dit nodig is om de volgende periode maximaal te presteren.”

Geschreven door