De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd voor Almere City FC.

In het eigen Yanmar Stadion blijft het in de wedstrijd tegen MVV Maastricht steken op de brilstand: 0-0.

City is de betere ploeg en heeft eigenlijk de hele wedstrijd meer de bal dan MVV. Al vroeg lost Anwar Bensabouh na een afvallende bal het eerste schot, dat hoog over gaat. Toch krijgen ook de Zuid-Limburgers een vroege kans op de voorsprong, maar Koen Kostons wordt van scoren afgehouden door doelman Michael Woud. In de één-op-één treedt hij uitstekend op.

Na die turbulente openingsminuten gaat de figuurlijke storm even liggen, om een kwartier voor rust weer op te laaien. Mees Kaandorp, Ryan Koolwijk, Thomas Verheydt – allemaal krijgen ze de kans om nog voor rust de eerste treffer van het seizoen te maken. Schoten en een kopbal gaan echter steevast over of naast.

Direct na rust zijn het de Maastrichtenaren die wat kansjes krijgen, maar Woud houdt zijn doel ook bij inzetten van Joeri Schroijen en Oussama Zamouri keurig schoon. Daarna neemt de ploeg van Ole Tobiasen het heft weer in handen en dwingt het MVV Maastricht constant terug tot in de eigen zestien.

De grootste kans van allemaal is een kwartier voor tijd voor Verheydt. Na een voorzet ontstaat er een carambole voor het doel van MVV-keeper Bill Lathouwers, maar die mag zich gelukkig prijzen dat de City-spits van dichtbij nét naast kopt. Even later is ook Bensabouh dicht bij een treffer als hij maar weer eens een afvallende bal op de slof neemt. Deze keer is de bal vanaf een meter of dertig hard op doel, maar wordt het gekeerd door de doelman.

Pogingen van Oussama Bouyaghlafen en Thomas Verheydt in de absolute slotfase treffen eveneens geen doel en daarmee eindigt de eerste wedstrijd van het seizoen in een doelpuntloos gelijkspel. Volgende week reist City af naar Rotterdam-Oost voor een uitwedstrijd bij Excelsior. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op dinsdag 15 september, als TOP Oss op bezoek komt in het Yanmar Stadion.

Foto en Bron City FC

Geschreven door