IJsselmeer Challenge is aangepast.

De IJsselmeer Challenge wordt dit jaar in aangepaste vorm gehouden vanwege de coronamaatregelen. De fietstocht rond het IJsselmeer en het Markermeer die eind deze maand zou plaatsvinden gaat niet door; wel wordt op zondag 13 september een alternatieve route gereden.

Markermeer

Er wordt een toertocht van 180 kilometer gereden rond het Markermeer om geld op te halen voor het Fonds Gehandicaptensport. Er zijn verschillende startplaatsen, onder meer in Almere. Ook wordt er op verschillende tijdstippen gestart zodat er niet meer dan 250 deelnemers per startplaats zijn.

Naast de alternatieve versie van de IJsselmeer Challenge is er ook een virtuele versie. Echt gereden kilometers kunnen via apps als Strava worden bijgehouden. Het doel is om de ruim 300 kilometer van het ‘rondje IJsselmeer’ te fietsen. Dat kan tussen 1 en 30 september.

Geschreven door