TRI Almere groot succes met bijna duizend deelnemers en prachtige prestaties

Het was zonnig, het was warm, er stonden bijna duizend atleten aan de start, er waren blije gezichten en vooral ook prachtige prestaties: TRI ALMERE was vandaag een groot succes. “We hebben van de eerste start tot aan de laatste finish genoten”, aldus organisator Jefry Visser over het evenement dat al vroeg op zaterdagochtend begon en pas tegen de avond klaar was. De hele dag vonden er verschillende races plaats. “Voor atleten van alle niveau’s en juist dat maakt TRI ALMERE zo mooi.”

De ochtend stond vooral in het teken van de Teamcompetities: de 2eDivisie (mannen én vrouwen en zowel Noord als Zuid) kwamen in actie over het altijd spectaculaire Team Time Trial format. Winnaars waren er vanuit het hele land, want de 2eDivisie Mannen Noord werd gewonnen door Triteam Groningen 3, terwijl in diezelfde competitie bij de vrouwen werd gewonnen door Hellas 3 uit Utrecht. De 2eDivisie Mannen Zuid was prooi voor TV Energie uit Barendrecht, terwijl de vrouwenwedstrijd werd gewonnen door EDOsports 3 uit Maastricht. “Het is altijd mooi om de dag met deze races te beginnen. De teams van Teamcompetities zorgen voor gezelligheid en leveren altijd enthousiaste atleten. Als organisator doe je het daar uiteindelijk voor, natuurlijk.”

Na die Teamcompetities was het de beurt aan de individuele afstanden, waarbij de Standaard Afstand (1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen) de hoofdafstand vormde. Bij de mannen ging de winst naar een ontketende Jeroen Velders, die de basis voor zijn overwinning al in het water legde en uiteindelijk finishte in een tijd van 2:01:07. Daarmee bleef hij ruim voor Twan Berlijn, die tweede werd in 2:06:30. Berlijn moest op zijn beurt nog wel flink aanpoten om het zilver veilig te stellen, want Melvin Welsink, die derde werd, zat hem op de hielen en finishte slechts drie seconden later.

Bij de vrouwen ontstond een mooie tweestrijd tussen Julia de Leeuw en Annemarie Rustenburg. Aanvankelijk was het nog Suzanne Brummel die het zwemmen dicteerde, maar op de fiets en lopend waren het toch echt De Leeuw en Rustenburg die de boventoon voerden. De Leeuw zwom wat sneller dan Rustenburg, maar laatstgenoemde maakte tijdens het tweede onderdeel weer veel tijd goed. Uiteindelijk moest de run dus beslissing brengen en toen bleek De Leeuw met een eindtijd van 2:19:50 de sterkste. Rustenburg volgde als tweede in 2:20:40 en Brummel werd nog wel derde in 2:26:59.

“Zowel bij de mannen- als vrouwenrace zijn we getrakteerd op een hele mooie strijd”, aldus Visser. Maar niet alleen om de podiumplaatsen, maar ook van alle andere atleten die voor een persoonlijk record gingen of als doel hadden om ‘gewoon’ de finish te halen. Als je daar naar kijkt, krijg je vanzelf een lach op je gezicht. Dan begrijp je ook meteen waarom triathlon zo’n mooie sport is.”

Alle uitslagen, ook van de overige afstanden, zijn te vinden door hier te klikken.

Foto Tim Moria

Geschreven door