‘Langer perron Buiten voorkomt problemen’

Door de perrons van station Almere Buiten te verlengen, zijn grote veranderingen in de dienstregeling niet nodig. Dat stelt reizigersorganisatie Rover in een advies aan NS.

NS wil volgende maand een aantal treinen verlengen, ook op het traject van en naar Lelystad. Omdat onderweg de perrons van enkele stations te kort zijn, is besloten te schuiven in de dienstregeling en opstelling van de wagons.

Maar het proces van aan- en afkoppeling bij station Almere Centrum is gevoelig voor vertraging, waarschuwt Rover. Daardoor gaan aansluitingen verloren. Een langer perron, misschien als noodvoorziening, kan het probleem oplossen.

Wijzigingen in de dienstregeling zijn dan overbodig. Rover zegt dat NS erg laat is met een oplossing. Als de verlenging van de perrons eerder was gebeurd, was een noodgreep in de dienstregeling niet nodig geweest.

Geschreven door