Meldpunt voor kwetsbare kinderen: NIDA initiatief komt er

Er is een meldpunt opgestart voor kwetsbare kinderen in Almere. Inwoners kunnen er terecht voor ondersteuning op het gebied van onderwijs. Het meldpunt is een initiatief van de politieke partij NIDA. Volgens de partij moet er in coronatijd meer aandacht komen voor schoolgaande kinderen en jongeren uit arme gezinnen.

Vanwege het coronavirus zijn scholen een lange tijd dicht geweest. Vooral voor arme gezinnen zijn digitale leermiddelen zoals iPads en laptops vaak lastiger te betalen. Hierdoor kunnen ze minder goed meedoen met lessen op afstand en kunnen ze ook een achterstand oplopen. “Het is onze plicht om ervoor te zorgen dat kwetsbare kinderen het onderwijs krijgen waar ze recht op hebben en de juiste hulp en ondersteuning”, zegt Hassan Buyatui van de partij.

Almeerse scholen gaan 17 augustus weer open en hebben veel meer digitale lesactiviteiten dan voor de coronacrisis. NIDA verwacht ook dan nog problemen, omdat niet alle leerlingen bijvoorbeeld een laptop kunnen betalen. “Ouders en of verzorgers kunnen contact opnemen met ons meldpunt, als ze zich zorgen maken om een kind dat om de een of andere reden niet goed kan meedoen met het volgen van onderwijs.”

Het meldpunt is via deze link te bezoeken.

Geschreven door