SP wil hulpverlener voor gedupeerden in kinderopvangtoeslag-affaire

Gezinnen die gedupeerd zijn door de kinderopvangtoeslag-affaire moeten hulp krijgen. Dat wil de SP in Almere. De politieke partij wil dat de gemeente een gespecialiseerde hulpverlener aanstelt om ouders actief te steunen bij complexe schulden en achterstanden.

Het gaat in Almere om 1295 gezinnen. Veel van hen zijn in de problemen gekomen door onterechte terugvorderingen van de Belastingdienst.

Volgens de SP zijn veel ouders door de affaire radeloos geworden en hebben ze het vertrouwen in de overheid verloren. Omdat er veel ‘loketten’ bij deze zaak betrokken zijn, worden de ouders van het kastje naar de muur gestuurd. De SP dient daarom een motie in. De politieke partij wil naast een gespecialiseerde hulpverlener dat er een onderzoek komt om te kijken of alle slachtoffers van de toeslagenaffaire bekend zijn.

De Belastingdienst heeft sinds 2014 bij honderden gezinnen onterecht de kinderopvangtoeslag stopgezet. Dit werd aan het licht gebracht door onderzoek van SP Kamerlid Renske Leijten en CDA Kamerlid Pieter Omtzigt. Doordat ouders opeens honderden euro’s per maand misliepen en daarnaast ook bedragen uit jaren ervoor moesten terugbetalen, kwamen zij in grote financiële problemen terecht.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door