De Schoor biedt hulp aan ruim 1.200 gedupeerden toeslagenaffaire

Welzijnsorganisatie De Schoor Gaat met alle gedupeerden van de toeslagenaffaire kinderopvang contact zoeken en desgewenst hulp aanbieden. Gebleken is dat er in Almere meer dan 1200 gedupeerden van de toeslagenaffaire zijn.

De gemeente heeft De Schoor gevraagd die klus op te pakken, omdat de welzijnsorganisatie veel ervaring heeft met mensen die door schulden in de problemen zijn geraakt. De organisatie is inmiddels gestart met gedupeerden te benaderen. “Dat is niet zo gemakkelijk als het lijkt”, zegt Lennart van Aken van De Schoor. “Veel gedupeerden zijn hun vertrouwen in de overheid en instanties kwijtgeraakt na jaren gedoe over die toeslagen.”

Gedupeerden kregen te maken met verschillende problemen. Vaak ging het om schulden, sommigen raakten baan en huis kwijt en anderen kwamen in scheiding te liggen of kregen psychische problemen. De landelijke overheid wil die problemen zo snel mogelijk aanpakken en heeft gemeentes gevraagd te helpen. Almere staat na Rotterdam en Amsterdam op plek drie met ruim 1.200 gedupeerden in de stad.

“Onze afdeling van dertien mensen heeft het al extra druk vanwege de financiële problemen die voortkomen uit de coronapandemie. Daar komen nu de gedupeerden van de toeslagenaffaire bij. Die willen we echt heel zorgvuldig benaderen zodat ze weer vertrouwen krijgen. Dat kost tijd en moeite. Om de klus te klaren worden daarom ook extra mensen ingezet”, aldus teamleider Lennart van Aken van De Schoor. Dat meldt Omroep Flevoland.

Geschreven door