Voedselbank Almere de nieuwe naam voor de Voedsel Loket Almere

Het VoedselLoket Almere (VLA) heet vanaf nu Voedselbank Almere. De naamswijziging is het gevolg van de aansluiting bij de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. Deze organisatie is in zo’n 170 gemeenten actief.

Aanhaken bij Voedselbanken Nederland is een wens die het VoedselLoket al geruime tijd had, zo vertelt directeur Peter Mons. Het biedt de Almeerse organisatie de mogelijkheid om te profiteren van de expertise die er bij deze landelijke club is. Ook kan nu meegedaan worden aan landelijke acties die Voedselbanken Nederland organiseert.

In het verleden was aansluiting bij de koepelorganisatie echter niet mogelijk aangezien het VoedselLoket in Almere er een andere werkwijze op na hield. Zo wordt naast voeding ook hulpverleningstrajecten, meubels, witgoed en kleding aangeboden. Bovendien paste het Almeerse concept waarbij voedsel wordt aangeboden in een soort winkel niet bij de manier van werken van Voedselbanken Nederland. “Inmiddels zijn we naar elkaar toe gegroeid”, zo zegt Mons.

Het voedselgedeelte van VLA opereert vanaf nu onder de naam Voedselbank Almere en de andere activiteiten zoals hulpverlening gaan verder als VLA Almere.

Volgens Mons verandert er vrijwel niets voor de mensen die op het VoedselLoket zijn aangewezen voor hun boodschappen. Op de gevel staat in het vervolg dus alleen een andere naam.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door